lørdag 27. februar 2010

Nok en 27.februar i glemmeboken?

Jeg har levd i snart 30 år. På disse snart 30 årene har jeg opplevd snart 29stk 27.februarer.
Jeg husker ikke de 28 første.

Dagen har aldri utmerket seg på noen måte. Det er ikke jul. Eller påske. Ihvertfall ikke 17.mai. Og langt unna sommer. Ingen jeg kjenner har bursdag denne dagen. Jeg tror ikke engang jeg kjenner noen som kjenner noen som har bursdag.  Hvis jeg i det minste hadde skrevet en 27.februardagbok, skulle jeg hentet den frem nå. Og sett tilbake på hva jeg gjorde 27.februar 1987 f.eks. Eller 27.februar 2004. Alt ettersom.

Jeg velger og gå nettets vei, for å se om det kanskje kan hjelpe meg å huske noe.
Ifølge wikipedia har det skjedd tre minneverdige hendelser den 27.februar etter 1981. (Min første opplevde 27.februar var i 1981. Denne dagen året før, lå jeg i min mors mage. Det vet jeg altså med sikkerhet.)

De tre tingene er som følger:
 1991: Den amerikanske presidenten George H. W. Bush erklærer at «Kuwait er befridd».
1994: Vinter-OL på Lillehammer avsluttes.
1999: Olusegun Obasanjo blir Nigerias første valgte president siden 1983.

Jeg er skuffet. 
Ikke fordi Kuwait er befridd eller at Nigeria fikk sin første president siden 1983. Mer fordi det virker som om 27.februar generelt sett har gått i alles glemmebøker.


Samtidig gleder jeg meg over at jeg i fremtiden kan si med stolthet i stemmen:   "Joda, 27.februar 2010 husker jeg kjempegodt. Det var den dagen jeg støvsuget, spiste havregrøt, leste aviser, drakk kaffe, hørte på radio og skrev blogginnlegg om mitt nærmest ikke-eksisterende forhold til 27.februar." 
(Jeg googlet "27.februar",og fikk treff på bl.a dette bildet. 
Det er en helt vilkårlig mann ved navn Roald, som med sikkerhet kan si at han isbadet den 27.februar 2006.  Hjertet mitt gleder seg.)

9 kommentarer:

Kjersti sa...

Du har rett! 27. februar er en ynkelig dato som i offisiell sammenheng sikkert havner i motsatt ende av skalaen av 9. april, 7. juni etc. Men sånn helt ut av det blå kan jeg huske minst to 27. februar. Den første var i 1999. Det var også en lørdag, som i dag. Familien var i Reykjavik og kvelden før hadde vi fått beskjed om at farmor hadde fått slag og var død. Etter å ha ordnet reise hjem tidlig søndag morgen, dro jeg, pappa og søstra mi til et utendørs badeland som het Laugardalslaug. Her koste vi oss en stund, helt til vi skulle dra. Da møtte vi pappa i resepsjonen, og han var veldig lei seg. Noen hadde brutt seg inn i skapet og tatt pengeboka hans. Der det var MYE penger, blant annet 500 USD som vi hadde fått av flyselskapet på grunn av at flyet vårt hadde blitt kansellert.

Den andre 27. februar jeg husker, er fra 2003. Da var jeg og kjæresten i Australia, nærmere bestemt på toget mellom Brisbane og Mackay. Det tok absolutt hele dagen. Spiste pasta med spinat, det var sært. Egentlig ikke særlig minneverdig, men jeg husker det likevel.

Tviler på at jeg kommer til å huske 27. februar 2010 om noen år... Det ser i alle fall ikke sånn ut! ;-)

Vims sa...

Takk, Kjersti!!
Tusen takk for at du deler. Jeg føler at oppklarer en hel del.

Jeg kan forresten med sikkerhet si at jeg den 27.februar 2005 jobbet på Gran Canaria, men jeg husker ikke den bestemte dagen.

Kjersti sa...

Bare hyggelig? Men jeg er nysgjerrig! Hva er det som er oppklarende?
Jeg er også rimelig sikker på at jeg var i Warszawa 27. februar 2008, men ANER ikke hva jeg/vi gjorde da.

Vims sa...

Oppklarende på den måten at jeg får følelsen av at 27.februar virkelig har funnet sted. Dagene i februar, den 29. spesielt, er jo temmelig ustabile av seg.

Stine Ursin sa...

Ler veldig høyt inni meg av din dine fantastiske skriverier! (min mann og min bror sitter ved siden av meg her, så holder det innabords.

kjenner en med bursdag 26. februar og en med 28. februar, men ingen mellom nei.

Trur for øvrig at 27. februar 2010 vil bli huska for jordskjelv i Chile.

Vims sa...

Tusen takk, Stine.

Ja, du har nok rett. Det er helt forferdelig. Tankene mine går til alle dem som er rammet.

Monica sa...

Siden jeg har tatt vare på en del studentleksebøker, kan jeg herved informere om at jeg på denne dag:
I 2005 var på kafe, klokken 19:00 for å være helt nøyaktig.
I 2006 leverte en oppgave, og vasket badet.
I 2008 var på kafe igjen. Denne gangen klokken 20:00.
I 2009 fikk besøk av tantebarn. Og hadde min siste arbeidsdag på Norconsult. Og dro til Straumen. Og sendte en bursdagsgave til en venninne.

Jeg husker ingenting av dette. Men siden det står i studentleksebøkene mine må det ha skjedd.

Jeg vet om en som har bursdag 27. februar. Jan Egil, en venninnes tidligere samboer.

I 1925 fikk forresten Thor Bjørklund patent på ostehøvelen.

Kate-Marita Pettersen sa...

Heia Anette:)
Ville nu bare si at det va koselig å møt dæ i dag:)
Klæm fra Kate:)

Unknown sa...

hei leste et blogg-innlegg av Marthe og gikk derfra videre på din blogg og endte opp her, og morsomt nok har du skrevet om en dag der æ faktisk kjenn hele 4 stk som har bursdag, først og fremst min lillebror Remi =) Vårres homovenn Morten (han som tok oss med på Grand Prix i nordlandshallen ifjor) har også bursdag på denne dag, så nu kjenn du hvertfall nån som kjenn mange med bursdag den dagen, hihi.
God helg! =)